Намери дистрибутор

Case study

 \Case study

База на Lufthansa Technik – София

Пожароизвестителните системи на Телетек Електроникс отговориха на високите изисквания на самолетна компания от световна величина

За компанията

С около 35 дъщерни дружества и филиали, Lufthansa Technik Group е един от водещите доставчици на технически услуги за самолети в света. Сертифицирана в международен план като организация за поддръжка, производство и дизайн, компанията има работна сила от над 25 000 служители.
От създаването си през 2007 Lufthansa Technik София се превърна в най-голямата компания за базово обслужване на самолети в Източна Европа. Българското подразделение “Луфтханза Техник София” е също така и най-голямата база в мрежата на Lufthansa Technik в Европа.

Модерната база на „Луфтханза Техник София“ е разположена на 64 хил. кв.м и може да обслужва до 8 тясно корпусни самолета едновременно за основен ремонт и поддръжка, както и 1 самолет в носова позиция за работа по системите в кабината. Базата в София предлага комплексно обслужване: от линейно до IL-/D чекове, включващо целия спектър от допълнителни услуги като боядисване, интериорни решения и AOG support. Две от производствените линии предлагат възможност за цялостно боядисване.

Предизвикателства
Проекта обхваща нов хангар, работилници и 6-етажна многофункционална сграда с офисна част, като основния приоритет бе да се предложи ефективно и надежно решение за пожароизвествяне, което да отговаря както на българските изиквания за пожаробезопаснот, така и на високите изисквания на международната компания.
Много високите тавани в зоните, на места до 30 метра, означаващи инсталирането на тръбопроводи, изискваха използването на специализирано оборудване и персонал. Освен това, постоянните изисквания за поддръжка означаваха, че устройствата трябва да бъдат достъпни, което да позволява редовен режим на тестване, препоръчан от индустриалните регулатори.
Не на последно място лесната употреба и интеграцията бяха от решаващо значение. Цялостната инсталация, включваща комбинация от отворени и затворени пространства, рискови, високо запалими материали, както и използването на тежки машини, исикването за свързване с широка гама от външни системи за пожарогасене и др., бе едно сериозно предизвикатлство.

Solution
Финалното решение за пожаросвестителна система включва 3 адресируеми панела Ирис, 1 Повторител, 600 адресируеми оптично-димни пожароизвестителни детектори SensoIris S130, 45 адресируеми температурни пожароизвестителни детектори SensoIris T110, 70 ръчни пожароисвестители MCP150, and 54 адресируеми сирени за стена Senso Iris WSOU.